Even voorstellen…

Mijn naam is Remco Duinstra. Ik woon centraal in Friesland, in het kleine watersportdorpje Earnewâld (Eernewoude). Het woont hier prachtig, met de tuin direct gelegen aan de passantenhaven, met mijn kleine roedel ruwharige Jack Russells. 

Honden als rode draad

Honden hebben altijd als een rode draad door m’n leven gelopen…het zit een soort van in m’n bloed zou je kunnen zeggen. Mijn beide opa’s fokten met Duitse Herders, de Friese Stabijhoun en Schnauzers en van huis uit ben ik zelf opgegroeid met Bouviers en de Bernersennenhond.

Klein en groot

Op m’n 20e was het dan eindelijk zover en kocht ik samen met m’n toenmalige vriendin m’n eerste eigen hondje…een gladharige black & tan Jack Russell (waarvan ik toen nog niet wist dat dit officieel geen Jack Russells zijn) genaamd Bobby. 

In de jaren die erop volgden heb ik ruim 12 jaar Zuid Afrikaanse Boerboels gehad waarmee ik zeer regelmatig naar speciale Boerboelshows ging en zo nu en dan een nestje fokte. Toen mijn laatste Boerboel in 2018 overleed, had ik een druk bestaan als zelfstandig ondernemer en dus besloot ik voorlopig geen grote honden meer te nemen, maar helemaal geen hond meer was natuurlijk ook geen optie.

Hoe de fokkerij begon

De Jack Russell Terriër is altijd al één van m’n favoriete rassen geweest en dan met name de ruwharige Jack Russells. En dus kocht ik in 2018 Puck bij kennel Fan it Nylanderhiem, een prachtig ruwharig reutje die elke dag gezellig mee naar de zaak kon. Zowel klanten als personeel, iedereen was helemaal gek met Puck. 

Na vele jaren veel te veel en veel te hard te hebben gewerkt als ondernemer besloot ik om flink gas terug te nemen en m’n bedrijf te verkopen. Het gezegde ‘het bloed kruipt waar het niet gaan kan’ was ook op mij van toepassing, want ik besloot dat ik een belangrijk deel van m’n leven wilde wijden aan het houden en hobbymatig fokken van de Jack Russell Terriër.

Een way of life

En dat doe ik nog iedere dag met volle passie en plezier. Inmiddels heb ik een mooie roedel van gemiddeld 6 tot 8 Russells hier rondlopen waarmee we zeer regelmatig ook hondenshow bezoeken in binnen- en buitenland. Daarnaast heb ik een eigen trimsalon aan huis waar ik onder meer ook m’n eigen Russells trim en voorbereid voor hondenshows.

Mijn honden leven gezellig bij mij in huis en hebben overdag de mogelijkheid om heerlijk te ravotten in de tuin. Hierover vertel ik graag meer op de pagina mijn filosofie. Het houden van en het fokken met de Jack Russell Terriër is een way of life, maar wel een way of life die ik voor geen goud meer zou willen missen!