Gezonde en stabiele Jack Russells

Het fokken van gezonde en mooie Jack Russell Terriërs is lang niet zo eenvoudig als menigeen wellicht denkt. Dat zal bijna iedere fokker die serieus met zijn ras bezig is wel kunnen beamen. Het is mijn doel om in de basis een bijdrage te leveren aan dit geweldige ras, waarbij het fokken van gezonde en stabiele Jack Russells met een geweldig karakter voor mij de hoogste prioriteit heeft. 

Rastypische eigenschappen

Daarnaast is het voor mij belangrijk om mijn steentje bij te kunnen dragen aan het in stand houden en verbeteren van de Jack Russell door mooie, aantrekkelijke hondjes te fokken zonder daarbij de rastypische eigenschappen uit het oog te verliezen. 

Om dit te bereiken heb ik honden uit zorgvuldig geselecteerde bloedlijnen in mijn roedel zitten afkomstig uit Italië, Rusland, België en Nederland die een mooie basis vormen voor mooie, lieve en gezonde Jack Russells pups.

De Nederlandse Vereniging voor Jack Russell Terriërs (NVJRT)

Aan alleen een mooie hond heb je niks…een hond moet in de basis krachtig en gezond zijn en gebruikt kunnen worden waar ze oorspronkelijk voor bedoeld zijn. Daarom fok ik volgens de maatstaven van de Nederlandse Vereniging van Jack Russell Terriërs (NVJRT) waarbij onze honden uitvoerig gescreend worden door medisch specialisten op onder meer patella luxatie (knieschijven) en ogen (ECVO-onderzoek) alvorens wij een hond inzetten binnen ons fokprogramma. Hierover meer op de pagina gezondheid.

Echte gezelschapshonden

De Jack Russell Terriër vindt het heerlijk vindt (bij mooi weer) om lekker buiten te zijn: graven, achter muisjes en ratten aan gaan, spelen, rennen enzovoort. Ze vervelen zich nooit. Maar het zijn daarnaast ook echte gezelschapshondjes die het liefste altijd in de buurt van hun baasje zijn. Daarom leven mijn Russelltjes gezellig bij mij in huis…en als ze de kans krijgen het liefste lekker met z’n allen bij mij op de bank. Op zo’n moment kom je even handen te kort want ze willen natuurlijk allemaal tegelijk geaaid worden.

Een way of life

Daarnaast ben ik dagelijks met de roedel op pad…naar het bos, naar het strand of lekker de weilanden in zodat ze heerlijk kunnen rennen en spelen. Ik verwacht ook van de toekomstige pup-eigenaren dat ze hun Jack Russell een mooi leven kunnen bieden met veel beweging en de nodige uitdaging want daarmee is de Jack Russell Terriër op z’n best! Meer over de opvoeding en socialisatie van onze pups vind je op de pagina ‘Pup-info’.